#VERGONYA    #POR    #IRRITABILITAT    #PRESSIÓ    #TRISTOR    #CRISI CLIMÀTICA    #PATERNALISME    #MALESTAR    #ANGOIXA    #EXPECTATIVES    #JUTJAR    #RÀBIA    #FAMILÍA    #DISCRIMINACIÓ    #ANSIETAT    #INCOMPRENSIÓ    #CONFLICTE   
INICI

Si no estàs bé, demana ajuda

No tens cap culpa de continuar acumulant ràbia, frustració, tristor i angoixa. Tot i així, quedar-t’ho per a tu no fa més que empitjorar la situació. No és fàcil. Demanar ajuda comporta acceptar que hi ha alguna cosa que no està bé. Ens fa sentir vulnerables, però ens obliga a afrontar els problemes. Pot semblar més fàcil continuar aguantant, però la pregunta és: fins quan?

Quan has de demanar ajuda?

Si sents que cada cop tens menys energia, si no pots dormir, si sents que t’irrites fàcilment, que la frustració va a més, o has deixat de creure en tu mateix, pot ser un bon moment per demanar ajuda.

Així, podràs començar a posar límits, ordenar pensaments, sentir que hi ha algú que et comprèn sense jutjar-te.

Dir “prou” i desemmascarar les pors. Comprovar que hi ha sortida més enllà de la pressió, i tornar a agafar les regnes de la teva vida.

Aquests són alguns dels beneficis que comporta demanar ajuda quan no estem bé.

Com pots demanar ajuda?

  • 1_Pregunta’t com estàs amb sinceritat.
  • 2_Si necessites parlar, escull la persona en qui pots confiar.
  • 3_És absolutament normal sentir por.
  • 4_Guia’t pel que sents, i pel que vols explicar.
  • 5_Intenta no menysprear-te.
  • 6_Quan parles, també inspires els altres.

A qui pots demanar ajuda?

Pots parlar amb amics, familiars, professors o el metge de capçalera. Totes les opcions són vàlides sempre que aquesta persona et faci sentir còmode. No dubtis a fer-ho totes les vegades que ho necessitis!

A més, aquí posem alguns recursos i enllaços al teu abast:

Ocell de foc és un programa d'atenció integral per a joves que passen per un problema de salut mental que té l’objectiu d’acompanyar-los cap a l’autonomia i la construcció d’una vida independent. Troba el més proper a tu!

Activitats que et poden interessar
Club de joves Aixec

Quan? Dimarts i dijous, de 16.30 a 18.30 h.

On? Diferents espais de la ciutat.

Activitats de tarda per a joves d'entre 14 i 25 anys.

Espai de trobada i intercanvi, un lloc per fer xarxa i relació, a través d'activitats d'oci, cultura i temps lliure.

Taller de ràdio jove

Quan? Dimecres, de 16.00 a 18.00 h.

On? Casal de Joves Palau Alòs i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

És un espai de creació d'un programa radiofònic. L'objectiu és crear un projecte col·lectiu a partir dels interessos singulars dels participants.

Taller de rap, poesia i spoken word

Quan? Dimecres, de 18.30 a 20 h.

On? Casal de Barri Pou de la Figuera.

En aquest taller s’utilitza la paraula ritmada, rimada i escenificada com a forma de creació, expressió, recerca i joc. S’empren diferents dinàmiques experiencials i tècniques de creació. Es creen cançons i poemes i s’exploren noves vies creatives i expressives. S’hi desenvolupen les habilitats per cantar, recitar o escenificar un text.

INICI